Разходка на кучето в парка - кое НЕ и кое ДА

Magic    преди 151 месеца
0
Парковете за кучета са популярни места за собствениците на кучета, където те да се опитат да насочат нуждата от социални взаимоотношения на своите питомци с други кучета, наред с физическите упражнения, които те могат да провеждат в безопасна среда и без да са вързани на каишка. Докато моите чувства към парковете за кучета са доста смесени, ако вие и вашето куче се радвате на ползването им, трябва да установите твърди правила, за да сте сигурни, че всички се забавляват и в същото време са в безопасност.

Ето ви някои предложения за някои неща, които трябва да направите и които не трябва, за да ви помогнат да дадете положителен пример (и безопасен!) за другите кучешки посетители на парка.

Да:

Тренирайте добре своето куче, преди да го заведете в парка. Кучетата, които идват в парка с прекалено много енергия, които не са имали възможност да я изразходят след последното си посещение в парка миналата седмица, са склонни да действат като бомба със закъснител и в крайна сметка да се стигне до неприятна кучешка драма.

Оставяйте децата в къщи. Кучешкият парк е за кучета. Заведете децата си отделно на площадката за игра - малките деца в парка за кучета често са заплаха, или самите те са в опасност.

Оставяйте кучето си в колата за минута докато проверите какво е положението - вие може да посещавате този парк всеки ден или всяка седмица, но може някой път нивото на игра да е прекалено високо за вашето умерено ниво, или пък да забележите, че има кучета, които се дърпат или играят по начин, който ще накара кучето ви да не се чувства добре. Това не изглежда като вида игра, на която вашето куче ще се радва, и вместо това отидете на разходка и оставете играта в парка за друг ден.

Образовайте се кои са сигналите на здравословната игра, както и да разчитате кучешкия език на тялото. Ако можете да наблюдавате и ефективно да отговаряте на постепенно нарастващите признаци на възбуда, ще знаете как да се намесите и да държите кучето си в безопасност, преди нещата да са излезли извън контрол.

Махнете каишката на кучето си, когато вече влезете в парка, и я дръжте при вас, докато си тръгнете. 
Оставете мобилния телефон и всички други неща, които ви разсейват в колата - трябва през цялото време в парка да сте фокусирани върху вашето куче.  Ако искате да си поговорите с приятел в парка, все пак не изпускайте от поглед вашето куче и не му позволявайте да се отдалечава от вас, така че да не можете да се намесите и да контролирате ситуацията, когато е необходимо.

Прекъсвайте играта често с кратки и забавни тренировъчни сесии. Времето за парк на вашето куче никога не е свободно за всички. Практикувайте да викате вашето куче при вас (ако предвидим, че сте установили добри умения за отговор), възнаграждавайте го и веднага го пускайте да играе отново. Ако викате кучето си при вас, само когато е превъзбудено, има шанс то да не отвърне на сигнала и ще се научи да ви игнорира, когато се забавлява!

Почиствайте след кучето! Мисля, че добрият парков етикет изисква, ако видите купчинка, да я почистите. Няма значение кой безотговорен собственик е пренебрегнал своето задължение да почисти: Поемането на инициативата да поддържате парка чист повишава възможността парка да остане отворен и да така защитавате вашето куче и всички останали кучета от заразни заболявания. Затова носете повече торбички за събиране, отколкото си мислите, че ще са ви нужни, просто за всеки случай!

Носете си собствена вода и купичка за вода, които може да оставите в колата. Да водите кучето си често извън парка за малки почивки е чудесна идея, но аз се притеснявам за безопасността на общите купички за вода и техният потенциал като преносители на болести (и също така изискват охраняване, особено през горещите дни, когато има повече жадни кучета, отколкото купички със студена вода!). Предпочетете безопасността, отколкото да съжалявате след това - носете си собствена вода и купичка.

Помислете внимателно относно решението ви да донесете любимите лакомства или играчки на вашето куче в парка. Най-добре е да ги използвате, когато има достатъчно голямо разстояние между вашето куче и останалите кучета. Имайте предвид, че рискът от агресия, вследствие от чувството за притежание, е висока, поради което лакомствата в много паркове са забранени.

Направете кратка физическа загрявка преди и след това. Тъй като играта в парка може да бъде много напрегната, е добре да направите 5-10 минутна разходка преди и след като посетите парка, за да намалите риска от наранявания за вашето куче, когато то се радва на играта в парка.
Дръжте вашето малко куче в сектора за малки кучета, дори то да обича да си играе с по-големите кучета.  Малките кучета в сектора за големи кучета на парка могат лесно да бъдат наранени, дори и при обикновена игра, но също така са податливи на макар и редки, но опасни видове взаимодействия, известни като хищнически нагон, който бързо може да завърши с фатален край.

НЕ:

Не позволявайте на кучето си да ви завлече в парка. Воденето в парка, за кучета, които се забавляват на прекарването там, трябва винаги да бъде като награда за желано поведение и не трябва да се възнаграждава когато поведението му се изразява в дърпане, виене или лаене. Това е чудесна възможност да се практикува разходка без каишка и да се фокусира върху техники за укрепване от реалния живот.

Не позволявайте на вашето куче да тормози другите кучета и самото то да бъде тормозено от тях. Бъдете проактивни и помнете, че вашата задача е да бъдете защитник на своето куче. Ако друго куче тормози вашето, помолете собственика да го контролира, за да може да заведете вашето куче на безопасно разстояние. По подобен начин, не бива да се обиждате, ако друг собственик на куче ви помоли временно да удържите своето, така че той да може да отведе неговото.
Не позволявайте на кучето си да влиза с нашийник в парка, освен ако не е такъв, който лесно се сваля. Нашийниците могат да застанат между зъбите на кучето или да се закачат на ограда, причинявайки шокиращи инциденти - нашийници, които се свалят или такива, които не се закопчават около врата са по-безопасни за кучетата.

Не водете разгонено женско куче в парка за кучета, независимо колко добре социализирано е кучето.  Смятате, че няма нищо лошо, но аз съм виждала какво става! Това е опасно за всички, и за разгоненото куче, и за останалите кучета в парка.
Не хранете чуждо куче и не позволявайте вашето да взема храна от непознати. Агресията за храна и потенциалните алергии са само две от причините, тези ситуации да причинят проблеми.

Не очаквайте кучето да "разреши проблема". Винаги е по-добре човек да се намесите първи - хората са отговорни за въдворяването на ред и мир в кучешкия парк.

Не водете кучето си в парка, ако то страда от някакъв вид заразно заболяване. Намерете друг начин да осигурите на кучето си упражненията от които има нужда, докато премине периода на възможно предаване на заразата.

Трябва да познавате стила на игра на вашето куче. Дали вашето куче обича да преследва и да бъде преследвано? Да ли обича да си играе на "хапане" с другите кучета? Дали обича по-груба, по-контактна физическа игра във вид на борба или това го кара да не се чувства добре? Окуражавайте взаимоотношенията му с кучета с подобен на неговия стил на игра, и не поставяйте кучето си в ситуация, когато да няма подходящи партньори за игра.


Споделете и вие съвет за разходката в парка. Какво ви харесва и какво не в местния парк? 

Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.